Juli - kinderbijslag


Juli– Kinderbijslag.

Kinderbijslag; Dikke onzin volgens de een, een logische bijdrage volgens de ander. Hoe je er
ook over denkt, in Nederland krijg je voor elk kind tussen de 0-18 jaar kinderbijslag.
Het bedrag verschilt per leeftijd, tussen de 0-5 jaar, tussen de 6-11 jaar en van 12 tot 18 jaar. Hoe ouder het kind is, hoe meer geld je krijgt. Het wordt automatisch aangepast aan de leeftijd van je kind en stopt ook automatisch zodra je kind 18 jaar is.

Elk gezin gaat anders met dit geld om, waar uiteraard ook weer de nodige discussies over
gevoerd worden. Kinderbijslag bestaat sinds 1963, dus zolang zullen er ook al verschillende meningen over bestaan, want: hoe geef je dit geld uit?
Er staat nergens beschreven hoe je dit geld moet besteden, al vindt de meerderheid dat je het aan je kinderen moet besteden.

Helaas, ofgelukkig, mogen mensen het zelf bepalen, bovendien kan niemand in andermans portemonnee kijken…

- Sommige mensen hebben het nodig om de basislastente dragen.
- Sommige betalen de sporten van de kinderen,de kleding of muziekles.
- Weer alles sparen alles op en geven het ophun 18de aan de kinderen, wat mooi oploopt tot een bedrag van bijna €25.000,-.

Mooie bedragen die je ontvangt: echter, een kind kost ook een bak geld. Als baby vallen de
bedragen nog mee, maar hoe ouder het kind wordt, hoe hoger de kosten ook zijn. De schoolkosten worden duurder, de vervoerskosten lopen op, kleding, sport, en vergeet de kosten niet van een bril of beugel niet, want ook dat tikt aardig aan.

Wij verdelen het geld, sparen voor de kinderen maar gebruiken het ook om wat extra bij het
vakantiegeld te stoppen, want we willen graag de kinderen wat van de wereld laten zien. En we halen er geld uit voor de ‘kindrekening’. Daar betalen we allemaal kosten voor de kinderen uit, zoals schoolkosten, verjaardagen, fietsreparaties ed. Na 3 maanden is dat potje vaak weer leeg en wordt het weer aangevuld.

Wat doen jullie ermee?

Je geld of je leven.